top of page

Anledningar att älska mars


Mars är här, ljuset är tillbaka och dagarna blir allt längre, men vad händer egentligen under denna månad?
Fettisdagen

Idag är det dags att fira semlans existens, men passa på att ge den klassiska semlan en hälsotwist. - Satsa på minisemlor. En liten semla är lika god som en stor och är perfekt för dig som vill njuta av den klassiska semlan utan att få för mycket av det goda.

- Gör det goda lite nyttigare genom att dra ner på mängden grädde, använd mellangrädde istället för vispgrädde och dra ned på mängden socker i mandelmassan.

- Byt ut en del av vetemjölet mot fullkornsmjöl vilket gör att bullen får mer fibrer, vitaminer och mineraler.

- Baka en raw semla. Det finns massor av goda recept att googla fram.


Sport

För den sportintresserade är det dags att se när världseliten i skidskytte gör upp på hemmaplan i Östersund. I mars månad spelas även den Svenska bandyfinalen där det vinnande laget koras till svensk mästare i bandy.


Final i melodifestivalen

Samla vänner och familj framför tv-rutan för den 9 mars är det dags för mellofinalen. Vem tror du vinner i år?


Råvaror i säsong

Det finns massor av goda råvaror som är i säsong i mars månad. Välj bland frukt, grönt och svamp. Några av dem är: endive, ostronskivling, kålrot, apelsin, svartrot, brysselkål, palsternacka, morot och äpple.


Vårdagjämningen

Den 20 mars vinner ljuset över mörkret och våra dagar blir längre än nätterna.


Sommartid

Vårdagjämningen är inte det enda vi har att se fram emot i slutet på mars. Den 31 mars är det dags att ställa om klockan till sommartid. Ett tydligt tecken på att längtan efter våren snart är över.Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page