top of page

Hälsosupportens app tips - 5K Runner


5K Runner är en coaching app för dig som vill träna för att köra en 5K och / eller vill gå ner i vikt. 5K Runner erbjuder ett 8-veckors program, och är upplagt på 3 träningspass per vecka. Tanken är att man som nybörjare med hjälp av denna app ska lära sig att jogga 5 km genom att genomföra 3 pass i veckan under 8–9 veckors tid. Varje träningspass är ca 30 minuter långt. Passen är upplagda med en 5 minuters uppvärmningsfas följt av intervall av snabb gång och löpning och därefter en 5 minuters nedvarvningsfas. Appen talar om när du ska springa och när du ska gå så det är bara att följa instruktionerna. Efterhand ökar längden på löpintervallen och tiden minskas succesivt på gång intervallen. Programmet talar om hur långt varje pass är. När du kört några pass kommer appen att belöna dig med märken som du kan dela på sociala medier. 


Ladda ner appen, gå in på inställningar och gör dina val, tex kan du välja om du vill att appen ska signalera när du nått halvägs i programmet. Fantastiskt bra funktion när du inte har en anpassad runda utan bara springer ut.


När du är redo att sätta igång, tryck Run Now och följ ljuduppmaningar. Varje session börjar med en 5 minuters uppvärmning promenad och slutar med en fem minuters cool down. Mellan dessa tider kommer det pågående programmet i sig varierar varje session med som intervall träningstider. Tider för varje session varierar och programmet kommer att berätta hur länge varje körning. 5K Runner sparar händelsen efter en körning och under veckorna, kan du tjäna landvinningar och dela dessa händelser på Facebook och Twitter. Löpande tips finns i Lär fliken App för att hjälpa dig att förbereda på vad du behöver för detta program samt lämpliga sträckor. Läs mer information om de program genom att besöka sin webbplats och dess iTunes sida.


En riktigt bra nybörjarapp som låter dig komma igång i lagom takt. Appen är gratis att ladda ned. Du får åtkomst till 2 veckors träning, sedan behöver du betala 29 kr för att låsa upp resten av programmet. Väl värt att ladda ned och testa, är du nöjd efter 2 veckor är det bara att betala och fortsätta.Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page