top of page

Hälsosupportens app tips - Spotify Running

Det är stor chans att du är en av över 10 miljoner premium kunder hos online-musiktjänsten Spotify och i så fall finns det en kul funktion att kolla upp. Du vet det där med att hitta rätt låtar att ut och gå eller springa till, att hitta låtar som matchar ditt tempo och känns rätt.


Spotify har utvecklat en löpningsfunktion som ligger i ett eget menyval och börjar med att mäta hur många steg per minut du springer med. Sedan plockas låtar med rätt BPM (slag per minut)  från listor med bra träningsmusik. Men det räcker inte att en låt har rätt BPM för att den ska vara bra att löpa till. Spotify har gjort omfattande undersökningar av vad som får en viss låt att vara bättre än en annan att löpa till. Löparna har beskrivit hur de upplever att vissa låtar ”ger dem energi” eller ”får dem att känna sig starkare” medan andra låtar har fått dem att ”tappa energi”. Med utgångspunkt från det har man kunnat sålla bort låtar som trots rätt tempo inte sporrar på rätt sätt.


Man har också börjat inleda samarbeten så att du kan dra nytta av funktionen även om du vill använda din vanliga träningsapp.


Tjänsten är väldigt lätt att använda, gå in på Spotify, i huvudmenyn finns valet running. klicka dig vidare och välj vilket typ av musik du vill lyssna på. Därefter är det bara att börja springa. Spotify running känner av ditt tempo som steg per minut och plockar ihop lämpliga låtar i den typ av musik du har valt.


Kan varmt rekommendera att testa funktionen om du har Spotify Premium sedan tidigare.Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page