top of page

Kombinera nytta med nöje genom att plocka blåbär

Ut och plocka det blåa guldet i skogen! En sport med dubbel nytta. Passa på att ta med en hink ut på skogspromenaden och kombinera nytta med nöje. En timmes bärplockning förbränner ca 260 kalorier, tränar balans, styrka och kondition. Samtidigt får du möjligheten att fylla frysen med fantasktiska bär gratis!


3 tips för bra ergonomi och träning vid bärplockning

1. Böj på benen och sätt dig på huk istället för att gå framåtböjd så minskar du belastningen på ryggen.

2. Sätt gärna ner ett knä i marken så minskar stressen på ländryggen. Varje gång du reser dig tränar du ändan och låren.

3. Promenera i rask takt mellan tuvorna för att få upp lite flås och växla tempo.


Blåbär är en fantastiskt kalorisnål smakbomb. 100 g blåbär innehåller endast 53 kalorier men är trots detta rik på omega 3 fettsyror, vitamin k, vitamin c, järn samt och kalium. En portion med 100g blåbär motsvarar ca 10% av dagsbehovet av Omega 3 fettsyror är som förbättrar insulinkänslighet, blodfettsprofil samt blodtryck samt vitamin c som boostar immunförsvaret. Blåbären innehåller även 20% av dagsbehovet av vitamin k som är bra för benstommen samt

koaguleringsförmågan i blodet samt drygt 4% av dagsbehovet av järn och kalium som är viktigt för blodets syretransport respektive musklerfunktionen, vattenbalansen och blodtrycket.


Håll utkik! Snart kommer några hälsosamma recept med blåbär.
Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page