top of page

Promenera för viktnedgång


Sommaren har passerat och nu är hösten här. Middagarna som under sommaren inte följde rutiner samt bjudningar, fika och utemat har kanske stjälpt skutan. Dags att ta nya tag och låta hösten vara fasen för ett uppryck inför vintermånaderna. Att röra på sig kan göra under för hälsan och för vikten, dock bör man passa på att se över kostvanor och fundera på vad som är långsiktigt hållbart när det gäller engergiintag. Fysisk aktivitet kan hjälpa.


Börja processen och ta tag i vardagspromenaderna. Alla vuxna från 18 år och uppåt, rekommenderas att vara fysiskt aktiva i sammanlagt minst 150 minuter i veckan. Intensiteten bör vara minst måttlig och aktiviteten bör spridas på minst tre av veckans dagar. Vid övervikt rekommenderas istället 300 minuter fysisk aktivitet av måttlig intensitet i veckan. Det motsvarar ungefär 45 minuters promenad varje dag. Prova en app för att öka motivationen och hålla koll på träningsresultaten!


Här kommer 4 tips på varför du ska promenera för att gå ner i vikt!

1. Aptitreglernade hormonerna ökar mättnadskänslan direkt efter ett träningspass.

2. Om du tar i så att du har svårt att prata i normal samtalston får du även effekt på konditionen. Detta kommer att öka din fettförbränningskapacitet. Konditionsträning men också muskelträning ökar energiförbrukningen i upptill 14-48 timmar.

3. Konditionsträning har extra bra effekt på det besvärliga överskottsfettet i magområdet.

4. Vetenskapliga studier visar på att det är större chans att hålla vikten efter viktnedgång om man kombinerat kostomläggning och träning.
Referenser

- Rekommendationer om fysisk aktivitet för vuxna

- Fysisk aktivitet vid övervikt och fetma

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page