top of page

Trädgårdsfix istället för gym

För dig som påtar i trädgården dagligen är det här inget nytt: trädgårdsliv och att odla växter är bra för din hälsa. Det är först det senaste decenniet som kopplingen mellan att vistas i trädgården och bra hälsa har fått en vetenskaplig grund, och detta för att forskningen av odlandets och trädgårdsskötselns hälsofrämjande egenskaper har skett från flera olika håll. Du behöver inte ha en egen trädgård för att kunna dra nytta av trädgårdslivets hälsofrämjande och läkande egenskaper. Bara genom att ha några krukväxter i fönstren därhemma kan du märka en positiv skillnad på ditt humör och inre lugn. Om du känner att du vill avancera lite kan du testa att odla dina egna tomatplantor eller örter i ett soligt fönster eller på balkongen. Eller varför inte odla din egen teplanta för att få ett gott och hälsosamt grönt te?


Här är tips på saker att göra i Augusti månad


1. Skörda och samla. Vi måste inte göra storkok längre för att klara livhanken, men att koka ett par burkar sylt är ren njutning!


2. Om du plockar fröer från dina favoritväxter kan du unna dig ett hav av blommor nästa sommar. Torka i kaffefilter på ett torrt ställe.


3. Städa, klipp och rensa, när trädgården växer dig över huvudet under fuktiga augustidagar. Plocka bort vissna blommor efter hand från remonterande rosor.


4. Klipp och gallra bärbuskarna efter skörd. Kanske vill du se över häcken en sista gång.


5. Kompost är aldrig fel. Töm den som har eftermognat under sommaren.


6. Göd sommarblommor med flytande näring, så att de fortsätter att prunka.


7. Kura skymning i en trädgårdslyktas sken och njut av de kryddiga dofterna från växter i blom och i frö. Än finns tid att ladda inför den mörka årstiden.Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page