top of page

Träna tillsammans! Checka in senaste träningstrenden för all

Det finns många anledningar till dåligt samvete för föräldrar och mor/far föräldrar i vardagen. Två av de främsta stavas träning och barn. Många av oss vill ju både träna mer och vara mer med våra barn och barnbarn. Som tur är finns det en relativt enkel lösning på just det problemet – träna tillsammans!


Flera träningsanläggningar erbjuder idag möjlighet för vuxna att träna med barn, kolla hur det ser ut där Du bor. Ibland finns även möjlighet att skaffa familjemedlemskap. Men allt behvöer inte vara så organsierat. Här kommer några tips!


Testa utomhussporter som löpning, cykling, skidåkning mm. Passar alla generationer, det är bara att hitta något ni kan göra tillsammans. Ett tips är att allt inte behöver vara så avancerat eller organiserat, fotboll i trädgården eller pingis i garaget är toppen träning.


Försök få igång barnen att röra på sig, fundera över vilken ålder och vad som kan passa. Här är några förslag på aktiviteter. Allt Du behöver göra är att fundera ut vilken Du tror passar bäst.


Härmleken Låt bara fantasin sätta gränser, härma varandra eller härma exotiska djur mm.


Dansa! Välj ut några favoritlåtar ni tycker om, röj golvytan och sätt på högtalarna. Det blir träning för Dig och lek för barnen…


Finns det rockring och hopprep i närheten? Fantastiskt roligt för barn och perfekt coreträning för Dig. Utmana barnen på tid att rocka rockring eller att klara olika sätt att hoppa.


Ta med hela familjen, inklusive fyrfota familjemedlemmar och dra rakt ut i skogen. Följ inte vanliga vägar utan gå rakt ut och se det som en äventyrspromenad. Passa på att balansera på stubbar och klättra upp för kullar.


Eller varför inte lysa ut uttagningar till olympiska spelen 2020? Sätt ihop passande grenar, kanske långdistanslöpning runt kvarteret, sprintlopp på uppfarten..Vad passar er?
Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page