top of page

Undvik halkan i vinter

Vintern har anlänt och kylan gör sig påmind, särskilt i de norra delarna av landet. Vi får en del frågor om risken för att halka och hur man håller sig på benen i vinter. Nedan har vi sammanställt några viktiga saker att tänka på för att kunna fortsätta vara aktiv och röra på sig utomhus under den kalla och mörka perioden i Sverige:

  • Det kan vara halt för alla- oavsett ålder! Tänk på att köpa ett par bra halkskydd att ha på fötterna! Helst ska de täcka hälen ordentligt, det är där vi lägger tyngden i stegen. När man halkar kan det ofta ske vid hällisättning då en liten yta utsätts för mycket tyngd.

  • Planera din gång! Ta eventuellt kortare steg än normalt, böj knäna något, luta dig lite framåt. Var uppmärksam och lyft blicken för att upptäcka isiga partier i god tid.

  • Ha inte för bråttom! Om du ska bege dig någonstans, se till att vara ute i god tid. Sänk även farten om du samtidigt pratar i mobilen. Är man stressad eller gör flera saker samtidigt försämras ofta förmågan att bibehålla balansen om man råkar halka.

Följ dessa enkla tips och det blir genast säkrare att vara utomhus på vintern för att uppleva det fina vinterlandskapet och den friska luften!Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page