top of page

Yoga dig stressfri

Varför inte titta in på en yogastudio och ta första steget mot en modern träningsform som funnits i 5000 år. Vill Du tjuvstarta hemma och prova på en lättsam form kan Du prova Pranayama, andningsövningar, som anses ha en lugnande inverkan på sinnet och används som en förberedelse inför meditation.


Här kommer en lektion som fokuserar på att lugna andningen. Övningen heter Sitali och översätts ofta som kylande andetag eftersom tekniken sägs ha en kylande och lugnande effekt på nervsystemet.


Sitt bekvämt, antingen i en stol eller på golvet, med axlarna avslappnade och Din ryggrad naturligt upprätt. Sänk hakan något, räck ut tungan och forma tungan som ett sugrör och (går det inte så prova en alternativ teknik som kallas Sitkari som anses ge samma effekt som Du finner nedan). Andas in genom ”sugröret” som tungan bildar och andas ut genom näsan. Andas lugna andetag.


Du kan andas i tre minuter eller 26 andetag. Känn efter hur övningen påverkar Dig.


Sitkari är en annan andningsteknik. I denna övning formar Du läpparna på samma sätt som när man smuttar på en varm dryck. Lägg tungan på och över de undre framtänderna. Forma därefter läpparna till ett leende och andas in långsamt genom munnen så att Du kan känna luften längs med hela tungan. Andas sakta ut genom båda näsborrarna. Andas lugna andetag. Du kan andas i tre minuter eller 26 andetag. Känn efter hur övningen påverkar Dig.Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page